Φούρνοι ψησίματος χρήσιμες συμβουλές

 

Μην βάζετε ποτέ μέσα στο φούρνο κονσέρβες, γιατί δημιουργείται έντονη πίεση στα τοιχώματα της κονσέρβας και μπορεί να εκραγεί. Κίνδυνος τραυματισμού η ζημίας στο φούρνο.

Μην τοποθετείτε ποτέ έτοιμα κατεψυγμένα γλυκά η πίτσα, για ζέσταμα η ψήσιμο, μέσα στο ρηχό η στο βαθύ ταψί του φούρνου. Είναι καλύτερα να τα τοποθετήσετε σε λαδόκολλα και πάνω σε μια σχάρα. Τα ταψιά μπορεί να παραμορφωθούν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορείτε να τα βγάλετε από το φούρνο. Κατεψυγμένες πατάτες, κροκέτες η παρόμοιο τρόφιμα μπορείτε να τα μαγειρέψετε στα ταψιά.

Στην αγορά μπορεί να βρείτε καλύμματα αλουμινόχαρτου για προστασία των εσωτερικών τοιχωμάτων του φούρνου και να αποφύγετε το πρόβλημα του καθαρισμού. Η τοποθέτηση τέτοιων καλυμμάτων αλλάζει σημαντικά το αποτέλεσμα ψησίματος και επιπλέον μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη συσκευή, με την τοπική συγκέντρωση θερμότητας από αντανάκλαση θερμότητας.

Χρησιμοποιείστε για τον καθαρισμό το ειδικό σπρέι φούρνου και το πανί με μίκρυνες.

Όταν μαγειρεύετε μην ακουμπάτε το ταψί στον πάτο του θαλάμου, γιατί μπορεί να παραμορφωθεί ο πάτος και να μην ψήνεται ομοιόμορφα το φαγητό.

Προτιμήστε σκουρόχρωμα ταψιά, αποφύγετε τα ανοξείδωτα γιατί αντανακλούν τη θερμότητα, με αποτελεσμένα αργεί να ψηθεί το φαγητό και να μην ψήνετε καλά από κάτω.

Προτιμήστε συσκευές που το μεγαλύτερο μέρος τους αποτελείται από πιστοποιημένα ανακυκλώσιμα υλικά γιατί έτσι έχουμε: λιγότερη κατανάλωση πρώτων υλών, αρά μειωμένο όγκο απορριμμάτων, αρά οικονομία και οικολογία.