Στεγνωτήρια χρήσιμες συμβουλές

 

Με το στεγνωτήριο γλυτώνετε από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, και τις εναλλαγές του καιρού. Επίσης η σκόνη και η γύρη εισχωρούν στις ίνες των ρούχων και προκαλούν δερματικές αλλεργίες.

Με το στεγνωτήριο έχετε λιγότερο σιδέρωμα καθώς τα πιο πολλά ρούχα μπαίνουν κατευθείαν στη ντουλάπα.

Στην αγορά στεγνωτηρίου προτιμήστε το τύμπανο(είναι το ανοξείδωτο μέρος που έρχεται σε επαφή με τα ρούχα)να έχει μικρές οπές η να είναι κυψελωτό. Έτσι έχετε λιγότερες φθορές στα ρούχα καθώς κατά την διάρκεια του στεγνώματος δημιουργείται ένα φιλμ αέρα ανάμεσα στα ρούχα και το τύμπανο.

Το στεγνωτήριο ρούχων προορίζεται αποκλειστικά και μονό για το στέγνωμα πλυμένων ρούχων, που στην ετικέτα τους αναγράφεται ότι είναι κατάλληλα για στεγνωτήριο.

Το νερό συμπύκνωσης δεν είναι ποσιμο. Αν κάποιος άνθρωπος η ζώο πιει από αυτό, μπορεί να βλάψει την υγεία του.

Υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς στα έξης είδη ρούχων: σε ρούχα που έχουν αφρολέξ, λάστιχο, που έχουν καθαριστεί με κάποιο καθαριστικό υλικό επικίνδυνο για ανάφλεξη, σε ρούχα που έχουν πάνω τους υπολείμματα από λακ η σπρέι μαλλιών, ξεβάφτηκα νυχιών.

Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση του στεγνωτηρίου δίπλα σε ψυγείο η καταψύκτη. Ο ζεστός αέρας που βγαίνει από την πλάτη του στεγνωτηρίου αυξάνει την θερμοκρασία στον συμπυκνωτή του ψυγείου η καταψύκτη με αποτέλεσμα το μοτέρ να δουλεύει περισσότερο(καταπόνηση του μοτέρ, περισσότερη κατανάλωση ρεύματος, κλπ).

Για οικονομία ρεύματος, να στύβετε τα ρούχα στον μεγαλύτερο αριθμό στρόφων αν πρόκειται να μπουν μετά στο στεγνωτήριο.

Φροντίζετε να υπάρχει πάντα κάλος εξαερισμός του χώρου κατά τη διάρκεια του στεγνωτηρίου.

Προτιμήστε συσκευές που το μεγαλύτερο μέρος τους αποτελείται από πιστοποιημένα ανακυκλώσιμα υλικά γιατί έτσι έχουμε: λιγότερη κατανάλωση πρώτων υλών, αρά μειωμένο όγκο απορριμμάτων, αρά οικονομία και οικολογία.